CV - www.helenehoenjet.nl

Go to content

Main menu:

CV

CV

Hélène Hoenjet

Geboren in 1948 te Valkenburg Lb, Nederland
.
Na een carrière in de mode volgde ik in 1996 een teken- en schildercursus aan de Volkshogeschool in Valkenburg en vervolgde deze met particuliere lessen vanaf 1998 bij Mark Mulder, daarna vanaf 2001 bij Felix van de Beek, voormalig docent aan de Stadsacademie Maastricht. Vanaf 2013 volg
de ik ‘werken in was’ bij Roland Deussen, bekend om zijn bronzen paarden.

Schilderijen. Al geruime tijd ben ik als schilder actief en exposeer op diverse locaties in Zuid-Limburg. Onderwerpen als bloemen en model zijn slechts aanleiding tot het schilderij. De keuze voor olieverf geeft mij de mogelijkheid snel en gedreven door te werken, waarna een droogperiode volgt, een tijd van bezinning. Als compositorisch alles zijn plaats heeft gekregen is er een eigen wereld ontstaan waarbij compositie, kleur, transparantie en beweging de belangrijkste elementen zijn.

Beelden.
Sinds 2013 maak ik portretten in brons. Grote inspirators daarbij zijn de Italiaanse beeldhouwers Giacomo Manzú en Marino Marini. De portretten, opgezet in was, zijn realistisch maar geabstraheerd. Thema is: verstilling, menselijke emotie, eigenaardigheid, jeugd en vergankelijkheid. Ze werken als een plaquette, een herinnering aan wat was of is. De maskers worden ook in opdracht gemaakt.

Kunstkring. Lid van Kunstkring Henri Jonas Valkenburg.

 
Back to content | Back to main menu